Kronen en bruggen

Kronen en bruggen

Kronen
Onze tanden beginnen te verzwakken en meer vatbaar te worden voor problemen zoals bederf, scheuren, verkleuring en anderen. Als je voelt dat je glimlach niet meer is wat het ooit was, kunnen kronen u helpen om uw glimlach te herstellen. Als uw tandarts merkt dat een tand is vervallen of verzwakt / gebarsten lijkt, kan het nodig zijn dat een kroon ervoor kan zorgen dat er geen extra problemen ontstaan. In dit soort gevallen zal een vulling niet voldoende zijn. Denk je dat je een kroon nodig kan zijn? Maak een afspraak of Neem contact met ons op en laten we beginnen met de behandeling.

Soorten Kronen
Kronen kunnen worden gemaakt van porselein, porselein op metaal, of een volledige gouden kroon. Het handhaven van een natuurlijke look en het gevoel van een porseleinen afgewerkte kroon is het beste. De kleuren worden op de kleur van uw andere tanden afgestemd. 

Het maken van kronen
Voor het maken van een kroon heeft u 2-3 bezoeken aan de tandarts nodig. Op het eerste bezoek wordt de tand omgevormd zodat een tijdelijke kroon overheen geplaatst kan worden. U krijgt een plaatselijke verdoving voor dit deel van de procedure, zodat u geen hinder ondervind. Zodra de tand is omgevormd, wordt een mal gemaakt van de tand en de omliegende tanden. Deze afdruk komt bij een tandtechnisch laboratorium, zodat uw nieuwe kroon gemaakt kan worden.

Bruggen
Dentale bruggen zijn een geweldige manier om ontbrekende tanden te vervangen. Uw bestaande tanden worden gebruikt om letterlijk een brug naar het gebied waar uw tand ontbreekt te creëren. Bruggen worden gemaakt van goud, metaal, legeringen of porselein zodat ze sterk en duurzaam zijn. Klaar om een afspraak te maken?

Het maken van een brug begint met het creëren van steunpunten op uw bestaande tanden waar de brug zal worden gehecht. De bestaande tanden worden omslepen om een basis voor de brug te verschaffen. Er wordt een mal gemaakt van het gebied en naar een tandtechnisch laboratorium gestuurd. De brug bestaat in de meesten gevallen uit twee kronen aan beide uiteinden op de pijlers en een dummy, die uw ontbrekende tand zal vervangen. 

Wij zullen u voorzien van een tijdelijke brug, terwijl we wachten op het laboratorium om uw vaste brug te maken. Dit zal ter bescherming van de pijlers zijn. Wanneer de permanente brug is gemaakt, heeft u een vervolg bezoek nodig om de brug te plaatsen. 

De brug moet even wennen, maar na een paar dagen moet u het gevoel hebben dat u uw eigen tanden weer terug hebt. U moet zacht voedsel eten voor de eerste paar dagen na het plaatsen van uw brug. Na de eerste fase, zult u in staat zijn om eten wat u wilt zonder problemen.

Klaar om meer te lezen over bruggen?
Als je een tand mist moet je sterk overwegen om hem te vervangen. Naast het esthetische nadeel van het missen van een tand, kan dit ook leiden tot structurele veranderingen in de mond en kaak, en maakt het moeilijk om te eten of goed te spreken.